Hartă online a construcțiilor cu probleme din Chișinău

  • 04 Iulie 2020 17:41
Hartă online a construcțiilor cu probleme din Chișinău

Primăria municipiului Chișinău informează că a fost elaborată o hartă online a construcțiilor problematice din oraș, pe care sunt indicate adresele, beneficiarii acestora, data emiterii actelor permisive, stadiul lucrărilor pe şantier, dar și informația despre litigiile în care sunt implicate obiectivele respective. 

Harta online a fost creată pe baza platformei ArcGIS https://portal.dgaurf.md/conflicte/ pe care, inițial, sunt incluse 20 de construcţii, iar numărul acestora va fi actualizat periodic.

În scopul asigurării transparenţei şi eficienţei procedurii de identificare a construcţiilor problematice din capitală, primarul general, Ion Ceban, a dispus crearea un grup de lucru în acest sens. Astfel, în baza constatărilor organelor specializate de supraveghere tehnică, inclusiv în baza actelor de constatare şi a sesizărilor subdiviziunilor municipale de profil, Comisia a perfectat o listă a clădirilor problematice din oraş.

E de menționat că odată cu soluționarea litigiilor dintre părți, adresele construcțiilor respective vor fi eliminate de pe hartă.

Harta online poate fi accesată şi de pe telefonul mobil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău