Harta mondială a păcii. Care sunt cele mai periculoase țări din lume

  • 05 Iunie 2017 17:16
Harta mondială a păcii. Care sunt cele mai periculoase țări din lume

Situația păcii la nivel mondial s-a îmbunătățit ușor față de ceea ce arătau datele din 2016. Concluzia apare în Indexul Păcii Globale pentru anul 2017, lansat de Institutul pentru Economie și Pace (IEP), cercetare care arată că 93 dintre țările lumii și-au îmbunătățit acest aspect, în timp ce 68 au scăzut la capitolul siguranță și pace.

Indexul, citat de The Independent, arată că Islanda rămâne cea mai pașnică țară din lume, păstrându-și prima poziție ocupată în urmă cu 9 ani, în 2008. Statul nord-european este urmat în clasament de Noua Zeelandă, Portugalia, Austria și Danemarca, scrie Gândul.

La polul opus se situează Siria, care rămâne cea mai periculoasă țară din lume, alături de Afganistan, Irak, Sudanul de Sud și Yemenul. 

Indexul a urmărit o scală de la 1 la 5, cu 1 ca fiind cel mai pașnic, iar 5, cel mai puțin pașnic loc din lume. 

Harta mondială a păcii. Care sunt cele mai periculoase țări din lume

Față de situația din 2016, șase dintre cele nouă regiuni ale lumii și-au îmbunătățit situația, cea mai mare evoluție a fost înregistrată în America de Sud. 

În ceea ce privește Europa, raportul arată o creștere a populismului și a politicilor anti-instituționale, care pot fi asociate cu deteriorarea libertății de informare, nivelurilor corpuției, acceptării drepturilor omului. 

În ceea ce privește România, țara noastră se situează în rândul țărilor pașnice, înregistrând un scor de 1,6 și ocupând, astfel, locul al 25-lea în lume. La acest capitol, al păcii interne, înregistrăm o creștere față de anul 2016, când ocupam locul 30 la nivel mondial. 

Sursa: Descopera.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău