HARTĂ | Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august

  • 25 August 2023 14:19
HARTĂ | Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august

Meteorologii au emis o avertizare de Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august. Temperatura maximă a aerului va atinge valori de +36..+38 de grade Celsius, transmite IPN.

Doar raioanele de nord rămân sub Cod galben de caniculă, temperaturile maxime vor atinge valori de +33..+35 de grade Celsius.

Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, specialiștii recomandă populației să limiteze durata plimbărilor între orele 10:00 și 18:00, să consume cât mai multă apă, dar și să poarte haine din fibre naturale și deschise la culoare.

Adulții sunt atenționați să supravegheze în continuu copiii și niciodată să nu-i lase închiși în automobile, nici când cred că vor lipsi puțin timp.

Până pe 29 august rămâne în vigoare și avertizarea cod galben de pericol de incendiu. În acest context, salvatorii îndeamnă populația să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere.

În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii trebuie să sune la numărul de urgență 112 pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale.

 

HARTĂ | Meteorologii au emis Cod portocaliu de caniculă pentru perioada 27-29 august

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău