HARTĂ. Cod portocaliu de ninsori viscolite extins și vreme rea în toată România

  • 04 Aprilie 2023 11:40
HARTĂ. Cod portocaliu de ninsori viscolite extins și vreme rea în toată România

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a prelungit până miercuri valabilitatea Codului portocaliu de ninsori abundente, avertizarea fiind extinsă și la regiunea Moldovei. Potrivit meteorologilor, în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 - 5 aprilie, ora 14:00, în cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali, în special la altitudini de peste 1400 m, va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55...65 km/h), și se va depune strat consistent de zăpadă.

De asemenea, o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori vizează cea mai mare parte a țării tot până miercuri după-amiaza. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă, scrie Agerpres.

În restul țării, local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată. Pe de altă parte, ANM a emis și o informare meteo valabilă până în 8 aprilie care vizează o vreme deosebit de rece, cu temperaturi care vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

HARTĂ. Cod portocaliu de ninsori viscolite extins și vreme rea în toată România

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău