Hans Klemm: România este un partener și aliat valoros pentru Statele Unite

  • 31 August 2018 15:42
Hans Klemm: România este un partener și aliat valoros pentru Statele Unite

România este un partener și aliat valoros pentru Statele Unite ale Americii (SUA), iar colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic și diplomatic se reflectă în creșterea investițiilor americane în România, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm, în cadrul unui eveniment organizat joi de AmCham România privind prioritățile și oportunitățile oferite de Parteneriatul Strategic România-SUA.

"România este un partener și aliat valoros pentru Statele Unite și colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic și diplomatic se reflectă în creșterea investițiilor americane în România. O prezență și mai mare a companiilor americane în România este întotdeauna binevenită, și, în acest sens, misiunea noastră, alături de parteneri precum AmCham, continuă să promoveze nevoia unui climat de afaceri stabil și predictibil", a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Atât ambasadorul SUA la București cât și ambasadorul României la Washington, George Maior, au evidențiat colaborarea solidă dintre cele două state în domeniul apărării precum și oportunitățile de consolidare a relațiilor economice pentru care Parteneriatul Strategic reprezintă un cadru favorabil.

"O agendă ambițioasă pentru relațiile bilaterale în plan economic a fost una prin prioritățile mandatelor noastre ca ambasadori, și în continuare este nevoie de eforturi susținute de promovare a oportunităților de investiții pe care Romania le oferă. Astfel de inițiative, deopotrivă publice și private, trebuie să includă pe de o parte o mai bună comunicare cu investitorii americani, și pe de altă parte, instrumente de facilitare a unui acces direct al antreprenorilor români pe piața americană", a subliniat ambasadorul României în SUA, George Maior.

Șefii celor două misiuni diplomatice au reafirmat angajamentul reciproc pe care SUA și România îl demonstrează prin acțiuni ce susțin obiectivele agendei și colaborării transatlantice.

AmCham Romania, împreună cu organizațiile partenere din cadrul rețelei AmChams in Europe promoveză dezvoltarea relațiilor economice transatlantice și susține eforturile României de a avea o contribuție mai ridicată în dinamica schimburilor economice dintre cele mai importante blocuri comerciale la nivel global.

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) este de 25 de ani între cele mai reprezentative asociații ale comunității de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relațiilor comerciale între SUA și România.

Misiunea AmCham România este de a oferi membrilor săi o platformă profesionistă de interacțiune, colaborare, schimb de bune practici și promovare în scopul dezvoltării afacerilor și legăturilor comerciale, precum și de a reprezenta prioritățile companiilor afiliate, pe subiecte de interes comun, în relația cu autoritățile române.

În prezent, cele peste 430 de companii americane, multinaționale și românești membre ale comunității AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităților economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie ușoară
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău