Hanovra: 31.000 de locuitori au fost evacuați din cauza unei bombe

  • 20 Mai 2015 10:43
Hanovra: 31.000 de locuitori au fost evacuați din cauza unei bombe

O bombă de 250 kilograme din Al Doilea Război Mondial a fost dezactivată la Hanovra, în centrul Germaniei, fiind permisă apoi întoarcerea acasă a celor 31.000 de locuitori evacuați, au declarat autoritățile locale miercuri dimineața.

'Suntem cu toții ușurați. A mers conform planului ', a spus purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri Martin Trang.

Circa 850 de persoane, inclusiv personalul departamentului pentru incendii și de poliție, au fost singurele din zonă pentru circa patru ore, după una dintre cele mai mari evacuări pentru dezamorsarea unei bombe de la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial până acum.

Bomba nedetectată de 70 de ani era îngropată în zona unui fost liceu și centru de educație pentru adulți, până când a fost descoperită marți, în cadrul unor lucrări de demolare.

Hanovra este capitala statului Saxonia Inferioară iar printre zonele evacuate conform planului întocmit de autorități s-a numărat și clădirea Parlamentului.

Bombe neexplodate datând din timpul bombardamentelor aeriene din Germania din timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă frecvent găsite pe teritoriul acestei țări. Multe autorități locale au echipe care lucrează permanent pentru detectarea și dezamorsarea lor, precizează agenția DPA.

Cea mai mare evacuare din Germania de la sfârșitul războiului, pentru dezamorsarea unei bombe neexplodate, a avut loc în anul 2011, când 45.000 de oameni au fost forțați să părăsească temporar zone din Koblenz, din landul Renania-Palatinat, oraș având o populație de peste 100.000 de locuitori, menționează DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău