Hamas și Hezbollah anunță atacuri asupra Israelului, care trimite a treia divizie în Liban

  • 07 Octombrie 13:47
Hamas și Hezbollah anunță atacuri asupra Israelului, care trimite a treia divizie în Liban

Gruparea palestinană Hamas, susținută de Iran, a anunțat astăzi, 7 octombrie, că a lansat o salvă de rachete asupra orașului israelian Tel Aviv, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, comandamentul frontului intern al armatei israeliene a comunicat că la Tel Aviv au fost declanșate în cursul dimineții sirenele de alarmă aeriană.

Tot astăzi, armata Israelului a informat că a trimis în sudul Libanului soldați din încă o divizie – a treia angajată în operațiuni terestre împotriva grupării șiite libaneze Hezbollah, care are de asemenea ca susținător regimul islamic de la Teheran

Soldați din Diviza 91 au început ieri, duminică, o activitate operațională localizată și țintită în sudul Libanului”, arată un comunicat al forțelor armate israeliene, preluat de AFP.

Rachete lansate de Hezbollah au lovit astăzi Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel și un port important la Marea Mediterană. Presa locală a raportat un număr de zece răniți.

Gruparea libaneză a afirmat că a folosit rachete Fadi 1, ținta fiind o bază militară situată la sud de localitate.

Militanții șiiți au adăugat că au atacat similar și orașul Tiberias, la circa 65 de km distanță, pe țărmul Mării Galileei.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,49
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:5,05 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău