Halterofila Elena Cîlcic va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • 26 Iunie 2021 14:52
Halterofila Elena Cîlcic va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Vicecampioana europeană en titre, Elena Cîlcic, a fost invitată de Federația Internațională de Haltere să participe la Olimpiada de vară din acest an care va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021 la Tokyo, Japonia. Potrivit informației de pe site-ului Federației, sportiva din Rep. Moldova beneficiază de o cotă inutilizată care i-a fost atribuită de Comisia Tripartită în baza ratingului mondial.

În aprilie 2021, Elena Cîlcic a cucerit trei medalii la campionatele europene de haltere de la Moscova la categoria de greutate 87 kg (aur, argint și bronz) și a devenit vicecampioană europeană la total. În 2020, sportiva originară din Comrat s-a clasat pe locul doi la Cupa Mondială de la Roma.

Amintim că Federația Moldovenească de Haltere a fost suspendată din toate competițiile sportive din cauza scandalurilor de dopaj în care au fost implicați mai mulți halterofili, inclusiv medaliații cu bronz de la JO de la Londra din 2012. Halterofilii din Rep. Moldova au fost admiși la concursurile internaționale abia în 2018.

Aceasta este a 17-a cotă olimpică obținută de sportivii din Rep. Moldova pentru participarea la Olimpiada de la Tokyo. Astfel, în capitala Japoniei, atleții moldoveni vor evolua în opt discipline olimpice: atletism (5), caiac-canoe (2), judo (2), haltere (1), lupte (2), natație (1), tenis (1) și tir cu arcul (2).

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău