Haiti: Procuratura îl acuză pe premier de implicare în asasinarea președintelui

  • 15 Septembrie 2021 14:21
Haiti: Procuratura îl acuză pe premier de implicare în asasinarea președintelui

Procuratura din Haiti a solicitat punerea sub acuzare a premierului Ariel Henry în legătură cu asasinarea președintelui Jovenel Moise, au relatat media locale citate miercuri de dpa și Agerpres.

Presa locală a indicat marți că biroul procurorului a cerut judecătorului care se ocupă de caz inculparea premierului. De asemenea, potrivit unui document al autorităților haitiene pentru imigrație citat în presă și în social media, acesta nu mai are voie să iasă din țară.
 
Conform acestui ultim document, împotriva lui Henry există acuzații serioase legate de moartea lui Moise, dar nu este clar care sunt acestea.
 
Președintele haitian în vârstă de 53 de ani a fost asasinat pe 7 iulie de bărbați înarmați care au luat cu asalt reședința acestuia în cursul nopții. Potrivit unor informații ale poliției, crima a fost comisă de mercenari columbieni. Moise tocmai anunțase nominalizarea ca prim-ministru a lui Ariel Henry, al șaptelea de când era președinte, căruia urma să-i încredințeze sarcina de a organiza noi alegeri.
 
La începutul lunii februarie, autoritățile haitiene au anunțat că au dejucat un plan de lovitură de stat care îl viza pe Moise, însă opoziția politică a susținut că a fost vorba pur și simplu despre un scenariu imaginar prezentat de autorități.
 
Media locale au relatat recent că anchetatorii i-au cerut lui Henry clarificări despre unele convorbiri telefonice pe care le-ar fi avut cu unul dintre presupușii susținători ai asasinării lui Moise chiar în noaptea atacului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău