Hackerul român GUCCIFER ar fi murit în celula sa

  • 06 Iulie 2016 13:55
Hackerul român GUCCIFER ar fi murit în celula sa

O speculație șocantă despre dispariția sau moartea hackerului român Guccifer care s-ar fi sinucis într-o închisoare din Statele Unite, înainte ca agenții FBI să-l supună unui nou interogatoriu, se propagă în mediul online.

Strania informație, neconfirmată însă de vreo sursă oficială, vine la doar câteva ore după ce FBI a anunțat că nu va recomanda să se formuleze acuzații penale împotriva lui Hillary Clinton cu privire la faptul că și-a folosit mesageria electronică privată și a fost extrem de neglijentă pe când era secretar de Stat, relatează BBC News.

Principalele surse ale speculațiilor privind dispariția, respectiv, moartea lui românului Marcel Lazar Lehel, alias Guccifer, sunt christiantimesnewspaper.com, thehill și mai multe conturi de twitter. Christiantimesnewspaper.com, siteul care anunță moartea românului, spune că acesta și-ar fi pus capăt zilelor în celula sa din închisoarea statului Virgina în care era încarcerat, informează evz.ro.

Amintim că hackerul a „spart emailurile și conturile de pe rețelele de socializare ale unor victime de înalt nivel, inclusiv un membru de familie a doi foști președinți americani, un fost membru al Cabinetului SUA, un fost membru al statului major SUA și un fost consilier prezidențial", arăta un al comunicat Departamentul de Justiție din SUA.

Rechizitoriul nu dă numele victimelor, dar în 2013 site-urile de știri au publicat emailuri trimise lui Hillary Clinton de către fostul său consilier, Sidney Blumenthal, oferind primele indicii publice despre aranjamentele neconvenționale făcute prin email de către aceasta.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău