Hackerii ruși au atacat site-ul Serviciului de Informații din Bulgaria

  • 06 Noiembrie 2022 18:10
Hackerii ruși au atacat site-ul Serviciului de Informații din Bulgaria

Guvernul bulgar a anunțat că pagina de internet a Agenției de Informații a țării a fost atacată și blocată de grupul de pirați informatici ruși Killnet. Cu toate acestea, hackerii nu au reușit să fure date confindențiale.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev, a declarat că, imediat după miezul nopții, s-au detectat atacuri de tip DDOS care au provocat o supraîncărcare a serverelor și au făcut ca pagina să devină inaccesibilă. Pagina de internet a început să funcționeze normal după miezul nopții, transmite digi24.ro.

Petar Kirkov, coordonator de securitate cibernetică al executivului bulgar, a acuzat de acest atac Killnet, un grup de hackeri care au revendicat responsabilitatea atacului pe rețeaua socială Telegram.

Acest grup rus a mai revendicat un atac similar în octombrie asupra paginii de internet a președinției, a Ministerului de Interne și a mai multor bănci și operatori de telefonie mobilă din Bulgaria. Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina împotriva țărilor pe care le consideră dușmănoase cu Rusia. Ministrul de interne bulgar, Ivan Demerdjiev, a declarat la postul public de radio BNR că atacul nu a avut repercusiuni asupra securității țării și că pagina web în cauză nu conține informații confidențiale.



Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău