Hackerii de la Anonymus au atacat site-urile Roscosmos și Căile Ferate ale Rusiei

  • 26 Februarie 2022 14:38
Hackerii de la Anonymus au atacat site-urile Roscosmos și Căile Ferate ale Rusiei

Serverele marilor companii de stat rusești Roscosmos, care se ocupă de programele spațiale ale Rusiei, și Căile Ferate ale Rusiei, au fost atacate de hackeri, scrie anticoruptie.md.

„Site-ul web Roscosmos este atacat DDoS de la servere străine. Specialiștii tehnici iau măsurile necesare pentru neutralizarea atacului”, se arată în mesajul postat pe pagina de pe canalul Telegram al companiei. Din cauza situatiei actuale, timpul de încarcare a paginilor site-ului poate fi crescut, adaugă mesaj celor de la Roscosmos.

Kommersant scrie că și site-ul Căilor Ferate Ruse a fost, de asemenea, supus unui atac DDoS. Compania rusească de transport a avertizat despre posibile defecțiuni ale site-ului, relatează aceeași publicație.

Zilele trecute site-urile canalului Russia Today, precum și site-ul Lenta.ru, au fost atacate. Hackerii din grupul Anonymous au precizat că declară război cibernetic guvernului rus din cauza faptului că președintele rus Vladimir Putin a lansat o operațiune militară în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău