HABERTÜRK | Premieră după 59 de ani: Președintele Erdoğan merge la Vatican

  • 02 Februarie 2018 11:48
HABERTÜRK | Premieră după 59 de ani: Președintele Erdoğan merge la Vatican

Președintele Recep Tayyip Erdoğan va face o vizită oficială la Vatican pe 4 și 5 februarie și se va întâlni cu Papa Francisc. La Roma, președintele Erdoğan va avea o întâlnire cu președintele italian Sergio Mattarella.

Potrivit unei informări emise de centrul de presă al Președinției, președintele Erdoğan va face o vizită la Vatican și se va întâlni cu Papa Francisc, apoi cu secretarul Vaticanului, cardinalul Parolin, scrie HABERTÜRK.

În cursul întâlnirilor vor fi analizate teme precum relațiile dintre Turcia și Vatican, evoluții privind Ierusalimul, tragedia umană din Siria, terorismul, combaterea xenofobiei și a islamofobiei.

Vizita președintelui Erdoğan este prima vizită făcută la Vatican de un președinte turc în ultimii 59 de ani.

 

Se va întâlni cu președintele Mattarella

În urma vizitei la Vatican, președintele Erdoğan va participa la Roma la un dejun de lucru cu președintele italian Sergio Mattarella și se va întâlni cu premierul italian Paolo Gentiloni.

În cursul discuțiilor vor fi analizate aspecte precum cooperarea între Turcia și Italia în domeniile politic, economic și de apărare, cele mai recente evoluții din Siria, Irak și Libia, situația din Ierusalim, combaterea terorismului și a imigrației ilegale dar și relațiile Turcia-UE.

În declarația biroului de presă al Președinției turce se mai arată că "Italia, aliat și partener strategic cu care relațiile noastre bilaterale sunt la un nivel excelent, este și unul dintre principalii noștri parteneri economici. În cursul vizitei la Roma, președintele se va întâlni și cu reprezentanți ai principalelor firme italienești".

Traducere: Florin Matei

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău