Guvernul vrea să facă într-o lună cât alții n-au făcut într-un an (Adevărul)

  • 03 Februarie 2016 09:38
Guvernul vrea să facă într-o lună cât alții n-au făcut într-un an (Adevărul)

Revista presei din 3 februarie 2016

Avem restanțe serioase la implementarea Acordului de asociere, declară Premierul Pavel Filip, citat de Timpul. Cabinetul de miniștri își propune ca în termen de 30 de zile să fie recuperate restanțele privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Guvernul vrea să facă într-o lună cât alții n-au făcut într-un an, comentează Adevărul. Aproximativ 40% din numărul total de obiective care trebuiau realizate până în prezent nu au fost îndeplinite. Premierul a declarat că implementarea Acordului de Asociere este prioritatea Executivului.

Implementarea restanțelor la Acordului de Asociere cu UE, o provocare pentru Guvernul Filip, mai titrează Adevărul, reținând părerile împărțite privind termenul de 30 de zile acordat de către premierul Pavel Filip. În timp ce unii analiști consideră că termenul este real, alți sunt de părerea că nu se va reuși încadrarea în termen.

Iulian Chifu scrie într-un editorial pe portalul deschide.md că urmează partea dificilă, cea de eficientizare a aparatului administrativ bugetar, de eliminare a componentei de angajări politice în favoarea eficienței și profesionalismului… Apoi eficiența cheltuielilor este la fel de importantă. Un sistem de achiziții publice transparent și supus controlului general. Autorul se întreabă dacă poate întreaga societate din Republica Moldova să ofere oamenii calificați, profesioniști, onești ca să facă schimbările? Există voința politică și responsabilitatea tuturor, a celor din stradă, din Parlament și din arcul puterii deopotrivă, pentru a face acest efort și a pune statul Republica Moldova pe picioare?

Ziarul Național a încercat să afle ce fac miniștrii din Guvernul Streleț care nu s-au regăsit în Guvernul Filip. În timp ce unii susțin că se bucură de timp pentru a fi împreună cu familia, alții, au revenit la vechile locuri de muncă. Totodată, potrivit unor foști miniștri, guvernul precedent a avut unul din cele mai complicate mandate. Oleg Balan susține că a avut cel mai greu mandat de ministru de Interne de după războiul din Transnistria, iar cea mai grea zi a fost pe 20 ianuarie, când protestatarii au intrat în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău