Guvernul vrea o nouă politică de reintegrare

  • 20 August 2015 19:02
Guvernul vrea o nouă politică de reintegrare

Evenimentele regionale deschid noi posibilități de soluționare a conflictului transnistrean, a declarat premierul Valeriu Streleț după ședința Comisiei guvernamentale pentru reintegrare, care a avut loc astăzi.

El a anunțat că o nouă politică de reintegrare urmează să fie elaborată în următoarele două luni. ”Au fost luate câteva decizii, inclusiv a fost stabilită frecvența convocării ședințelor comisiei. S-a subliniat premisa să venim cu o nouă abordare a procesului de reintegrare, care durează prea mult”, a menționat premierul. ”Pe de o parte evenimentele regionale, pe de altă parte situația care s-a creat acum, deschid o nouă platformă pentru măsuri mai energice de soluționare a acestui conflict înghețat, care se tărăgănează deja de mulți ani și care și pentru noi este un element care ne oprește viteza de integrare europeană, de promovare a reformelor, din cauză că tot timpul se vorbește despre situația din raioanele de est”, a declarat Valeriu Streleț.

„Cel mai important este că vor lucra toate instituțiile statului. Urmează să facem propuneri pentru a consolida capacitățile Guvernului în acest proces”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov. El a mai menționat că divergențele dintre Chișinău și Tiraspol sunt principala piedică în reluarea procesului de negocieri în formatul 5+2.  ”Ultima ședință în formatul 5+2 a avut loc în 2014. Asistăm la o pauză prelungită în aceste negocieri, ceea ce este absolut nesatisfăcător. Problema de bază este poziția Tiraspolului, care rămâne diametral opusă de ceeea ce ne dorim noi - reintegrarea țării. În rest sunt motive... ” a declarat Vicotr Osipov. 

O nouă întâlnire de lucru dintre reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, Victor Osipov și Nina Ștanscki va avea loc vineri, 21 august. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău