Guvernul va solicita anularea contractului de privatizare a Companiei Air Moldova

  • 04 Octombrie 2019 18:03
Guvernul va solicita anularea contractului de privatizare a Companiei Air Moldova

Guvernul va solicita anularea contractului de privatizare a Companiei Air Moldova ca urmare a identificării fraudei la semnarea acestuia, potrivit raportului Comisiei parlamentare de investigare a privatizărilor și concesionărilor, discutat astăzi în Parlament.

De asemenea, va fi înaintată o cerere de recuperare a daunelor cauzate de neîndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor contractuale de către Cumpărător și va solicita achitarea acestora, în organele de urmărire penală. Executivul va cere și achitarea de către compania care a preluat Air Moldova a obligațiilor contractuale.

Totodată, va fi revizuită Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice în vederea eliminării situațiilor de ilegalitate, evidențiate în rapoartele Comisiei de anchetă.

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice a fost înființată de Parlament pe data de 18 iunie 2019. Comisia a avut sarcina de a evalua legalitatea procedurilor și deciziilor luate în procesul privatizărilor efectuate cu bunuri publice, a concesionărilor și altor forme de înstrăinare ori transmitere a proprietății statului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău