Guvernul va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență

  • 22 Noiembrie 2023 11:37
Guvernul va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență

Guvernul va propune Parlamentului prelungirea stării de urgență în contextul războiului din Ucraina. Un proiect în acest sens a fost inclus pe agenda ședinței de astăzi, 22 noiembrie, a Cabinetului de Miniștri, transmite Radio Chișinău.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a argumentat necesitatea instituirii stării de urgență prin faptul că „dinamica situației de securitate regională din ultimele luni și incertitudinile privind evoluția ulterioară a războiului din Ucraina constituie circumstanțe ale păstrării riscurilor cu nivel înalt de impact care pot afecta și Republica Moldova”.

„Este de așteptat ca, pe parcursul sezonului rece, cu o probabilitate înaltă, forțele armate ruse să intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene. Potențialele atacuri asupra infrastructurii energetice ar putea avea repercusiuni asupra livrărilor de energie electrică în Republica Moldova”, este specificat în nota informativă a proiectului.

„Într-adevăr o să avem nevoie în următoarele 30 de zile, până vom consolida celelalte instrumente, să putem să acționăm asupra provocărilor care vizează energia, cele de dezinformare și propagandă, dar și tentativele de interferență pe care le-am observat în ultimul timp”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Amintim că măsura a fost instituită în Republica Moldova pe 24 februarie anul trecut, după ce Rusia a atacat Ucraina. De atunci ea este periodic prelungită.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău