Guvernul va organiza un Târg de Crăciun

  • 14 Decembrie 2022 08:37
Guvernul va organiza un Târg de Crăciun

După ce autoritățile municipale au declarat că vor organiza un Târg de Crăciun cu amplasarea bradului în Piața Marii Adunări Naționale, Guvernul anunță acțiuni similare în scuarul Palatului Național ,,Nicolae Sulac”. Spre deosebire de cele organizate de municipalitate începând cu 17 decembrie, activitățile anunțate de executiv vor fi lansate din 23 decembrie, transmite IPN.

Guvernul precizează că în acest an, Târgul de Crăciun „Satul Colindătorilor” va avea 20 de căsuțe de lemn, unde meșterii populari și producătorii autohtoni vor prezenta spre vânzare lucrări meșteșugărești, instrumente populare, costume tradiționale, obiecte de artă din lemn și lut. De asemenea, oaspeții capitalei vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere, unde meșterii populari vor împărtăși din secretele lor în confecționarea unor obiecte de artizanat și să guste din bucate tradiționale, vin fiert și alte delicii pregătite de cei mai iscusiți bucătari. Micii vizitatori vor avea parte de o atmosferă distractivă cu animatori, iar în Căsuța lui Moș Crăciun, copiii vor putea sta de vorbă de Moșul, recita poezii și face fotografii.

Programul artistic se va desfășura doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu participarea orchestrelor și interpreților de muzică populară, ansamblurilor folclorice și a fanfarelor. „Conceptul Târgului de Crăciun din acest an va fi axat pe mobilitatea culturii, astfel artiștii profesioniști din Chișinău vor evolua pe scenele din localitățile Republicii Moldova, iar scena Târgului din capitală va fi animată de artiști amatori din raioanele țării. Unele concerte din programul Palatului Național vor fi difuzate live pe ecranul LED instalat în scuar”, se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern.


Programul evenimentelor artistice, dedicat sărbătorilor de Crăciun, se va încheia pe 7 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 15.00 și 21.00.

Anterior, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că pe 17 decembrie, în capitală va fi dat startul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou 2022-2023. Pomul principal al țării în acest an este instalat în Piața Marii Adunări Naționale, iar în preajma bradului va fi amenajat Târgul de Crăciun. De asemenea, în PMAN vor fi instalate carusele, va fi trenulețul, dar și alte activități distractive pentru copii. „Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția generală cultură și patrimoniu cultural. Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată de Primărie, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii”, preciza municipalitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău