Guvernul va negocia un nou Program de asistență cu FMI

  • 15 Ianuarie 2014 13:34
Guvernul va negocia un nou Program de asistență cu FMI

Republica Moldova va negocia un nou Program de asistență cu Fondul Monetar Internațional.

În cadrul întrevederii de miercuri, 15 ianuarie, cu reprezentanții misiunii FMI, premierul Iurie Leancă a făcut o trecere în revistă a măsurilor întreprinse de Guvern în vederea asigurării stabilității financiare și creșterii economice.

Șeful misiunii, Max Alier, a declarat că FMI apreciază evoluția indicatorilor macroeconomici ai Republicii Moldova și este gata să ofere asistență în cadrul unui nou Program. Max Alier a precizat că noul Program, care ar putea fi încheiat pe un termen de 15 luni, se va axa pe trei obiective principale: asigurarea durabilității fiscal-bugetare, menținerea unei politici monetare prudente și consolidarea sectorului financiar.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în următoarele două săptămâni, echipa de experți de la FMI va avea discuții cu reprezentanți ai autorităților și ai sectorului privat, privind reformele structurale și măsurile necesare pentru asigurarea stabilității financiare.

Expirat în aprilie, anul trecut, Memorandumul cu FMI prevedea acordarea a 574 de milioane de dolari. Ultima tranșă de 84 de milioane n-a mai fost alocată din motiv că autoritățile n-au îndeplinit o serie de angajamente asumate în cadrul negocierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău