Guvernul va ataca la CSJ decizia Curții de Apel în cazul Partidul Politic „ȘANSĂ”

  • 12 Decembrie 2023 13:21
Guvernul va ataca la CSJ decizia Curții de Apel în cazul Partidul Politic „ȘANSĂ”

Curtea de Apel Chișinău a anulat astăzi, 12 decembrie, hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 noiembrie, adoptată cu două zile înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie, prin care toți candidații Partidului „Șansă”, afiliat condamnatului fugar Ilan Șor, au fost excluși din cursa electorală, transmite Radio Chișinău.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 ore.

Guvernul va apăra dreptul instituțiilor statului de a proteja securitatea națională de grupurile criminal-organizate și va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Guvernul își menține poziția: atacăm constatarea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție.

Vom apăra dreptul instituțiilor statului de a proteja securitatea națională de grupurile criminal-organizate“, a comentat pentru presă purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă.

Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților Partidului „Șansă”, cu două zile înaintea scrutinului electoral. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind atacurile hibride asupra Republicii Moldova și implicarea Federației Ruse în alegeri.

Directorul SIS Alexandru Musteața anunța atunci, în cadrul unui briefing, că Federația Rusă ar fi alocat peste 1 miliard de lei pentru destabilizarea Republicii Moldova. Banii au fost utilizați, inclusiv, de fostul deputat fugar Ilan Șor, pentru finanțarea partidului Șansă, după ce Partidul Șor a fost declarat neconstituțional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău