Guvernul va aloca peste 7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de lichidarea consecințelor unor calamități

  • 11 Februarie 2019 09:32
Guvernul va aloca peste 7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de lichidarea consecințelor unor calamități

Guvernul va aloca peste 7 milioane de lei din fondul de intervenție pentru a acoperi cheltuielile unor instituții de stat și din administrația publică locală la lichidarea consecințelor unor calamități produse în anul 2018, potrivit unui proiect de hotărâre care a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Astfel, Ministerul Finanțelor va aloca aproape 6,8 milioane de lei Consiliului raional Ialoveni pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale produse în perioada lunilor iunie-iulie în satele Costești și Mileștii Mici. Din acești bani ar urma să fie reabilitate drumurile și canalele de scurgere din cele două localități.

De asemenea, vor fi alocate aproximativ 150 de mi ide lei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru achitarea serviciilor contractate la lichidarea consecințelor exploziei produse pe 6 octombrie 2018 într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei din municipiul Chișinău.

Iar 165 de mii de lei vor fi alocate Ministerului de Interne pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din martie 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău