Guvernul va aloca 200 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

  • 21 August 2023 11:29
Guvernul va aloca 200 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

Guvernul va aloca la ședința de astăzi suma de 200 de mln de lei pentru susținerea agricultorilor. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței Executivului.

„Vom aloca cei 200 de milioane de lei fermierilor. Acesta este un efort pe care toată societatea, toate păturile sociale îl depun pentru ca să ajutăm pe cei care anul trecut și anul ăsta au pierderi. Este un efort necesar. Agricultura beneficiază de o subsidiere masivă de 1,7 miliarde de lei. Ne dorim ca gradual agricultura să devină mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la probleme din exterior. Ajutorul acordat astăzi și anterior trebuie să ajute o parte din fermieri să depășească dificultățile pe care le au și sper că ei apreciază efortul depus de întreaga societate”, a declarat premierul Dorin Recean.

Potrivit datelor Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, de la începutul anului și până în prezent, pe conturile agricultorilor au ajuns peste 1,93 miliarde de lei (96,5 milioane de euro) sub formă de subvenții, ceea ce constituie cu 17% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău