Guvernul va aloca 12 mil. de lei localităților afectate de calamitățile naturale

  • 11 Iulie 2020 09:45
Guvernul va aloca 12 mil. de lei localităților afectate de calamitățile naturale

Guvernul va aloca circa 12 milioane de lei din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități ale Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, desfășurară vineri, 10 iulie, transmite IPN.

Printre localitățile care au avut de suferit cel mai mult din cauza intemperiilor se numără: Basarabeasca; satele Cetireni, Ungheni, Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala, Horești din raionul Ialoveni; satele Chiștelnița, Sărătenii Vechi, Leușeni din Telenești, precum și orașul Lipcani.

Resursele vor fi alocate pentru compensarea prejudiciilor oamenilor cărora fenomenele meteorologice nefaste le-au distrus locuințele și gospodăriile. Vor fi restabilite mai multe porțiuni de drum, dar și reparate acoperișurile unor spitale, instituții școlare și preșcolare care au fost afectate de grindină.

Peste două milioane de lei vor fi distribuiți la 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani pentru spațiu locativ, pe motiv că blocul de locuit în care ei trăiau este într-o stare avariată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău