Guvernul Thailandei decretează starea de urgență la Bangkok pentru a opri protestele

  • 15 Octombrie 2020 10:18
Guvernul Thailandei decretează starea de urgență la Bangkok pentru a opri protestele

Guvernul thailandez a decretat joi dimineața starea de urgență în capitala Bangkok, pentru a pune capăt protestelor din jurul sediului executivului. Miercuri noaptea au fost arestați mai mulți lideri ai protestelor, relatează Kyodo, preluat de Agerpres.

Premierul Prayut Chan-o-cha a susținut că măsura este necesară deoarece protestele sunt ilegale și afectează eforturile de a opri răspândirea coronavirusului.

Starea de urgență a intrat în vigoare la ora locală 04.00. Sunt interzise adunările în grupuri mai mari de cinci persoane și publicarea de știri sau mesaje online care pot periclita securitatea națională, al căror conținut poate crea teamă sau deformează informațiile.

Guvernul Thailandei a comunicat că restricțiile sunt justificate și de blocarea unei coloane regale în timpul protestelor de miercuri, acțiune considerată o amenințare gravă la adresa securității statului și a siguranței și bunurilor publice și private.

Mii de protestatari au mărșăluit miercuri spre sediul guvernului de la Bangkok, cerând demisia lui Prayut și reformarea monarhiei thailandeze. Mulți dintre demonstranți s-au retras înainte de miezul nopții, după ce poliția a avertizat că vor fi îndepărtați cu forța. Unii au rămas însă peste noapte în fața complexului de clădiri unde se află biroul premierului.


Liderii protestatarilor au fost arestați înainte de răsărit, iar forțele de ordine au raportat că au avut loc unele ciocniri, însă nimeni nu a fost rănit. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău