Guvernul susține Protocolul Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități

  • 20 Octombrie 2021 16:50
Guvernul susține Protocolul Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptat la 13 decembrie 2006. Documentul garantează promovarea, protejarea și asigurarea exercitării depline și în condiții de egalitate a tuturor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilități și promovarea respectului pentru demnitatea lor, transmite IPN.

Ca parte a tratatului respectiv, Republica Moldova va asigura respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate domeniile. Guvernul va putea lua măsuri în vederea includerii depline a drepturilor prevăzute în Convenție în legislația și politicile naționale. Documentul mai prevede un mecanism de plângeri individuale, fiind reglementată procedura de primire, examinare și analiză de către Statele Parte a cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități prin Legea nr. 166/2010. Prin decretul președintelui fost aprobată semnarea Protocolului Opțional la Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Până în prezent, documentul a fost semnat de către 94 de state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău