Guvernul scoate la vânzare compania Vestmoldtransgaz, care deține gazoductul Iași-Ungheni

  • 27 Octombrie 2017 11:45
Guvernul scoate la vânzare compania Vestmoldtransgaz, care deține gazoductul Iași-Ungheni

Guvernul a scos la vânzare compania care deține gazoductul Iași-Ungheni. Cel puțin așa reiese dintr-un anunț al Agenției Proprietății Publice, aflată în subordinea Executivului, care a programat pentru perioada noiembrie-decembrie o nouă rundă de privatizare a activelor statului.

Este deja a treia rundă din acest an, iar valoarea activelor trece de două miliarde lei. Urmează a fi scoase la licitații „cu strigare” pachetele de acțiuni la 17 societăți pe acțiuni deținute de stat, scrie Mold-street.com. 

Cele mai valoroase sunt Barza Albă din Bălți și Tutun CTC, Fabrica de Sticlă și Combinatul Poligrafic din Chișinău. La fel au fost scoase la mezat și patru companii ale statului din domeniul reparației și întreținerii drumurilor. 

De asemenea a fost scoasă la vânzare întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz, creată în anul 2014 pentru a gestiona rețeaua de transport gaze Iași-Ungheni și de a presta servicii de transport al gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova. 

La începutul lunii septembrie 2017, Ministerul Economiei și Infrastructurii anunța că a eliberat întreprinderii Vestmoldtransgaz certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – Chișinău.

Termenul de depunere a ofertelor de participare la concurs este 15 decembrie 2017, ora 15:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
16
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău