Guvernul ”s-a înțeles” cu un deținut să-i plătească 1.600 de euro pentru că i-a fost cenzurată corespondența în penitenciar

  • 07 Iunie 2020 12:10
Guvernul ”s-a înțeles” cu un deținut să-i plătească 1.600 de euro pentru că i-a fost cenzurată corespondența în penitenciar

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia în cauza Ipate v. Republica Moldova. În speță, reclamantul s-a plâns în fața Curții în baza Articolului 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, invocând, printre altele, cenzurarea corespondenței sale în penitenciar, informează BIZLAW.MD.

Potrivit sursei citate, Guvernul și reclamantul au încheiat un acord de reglementare amiabilă a cauzei, potrivit căruia Guvernul s-a angajat să-i achite câte 800 de euro în ambele cereri pentru orice prejudiciu, inclusiv costuri și cheltuieli, în schimbul retragerii de către reclamant a tuturor pretențiilor înaintate față de Republica Moldova în cauza dată.

Considerând că acordul de reglementare amiabilă este bazat pe respectarea drepturilor omului garantate prin Convenție și Protocoalele sale, precum și în lipsa oricăror motive care ar justifica continuarea examinării acestei cereri, Curtea a decis radierea cauzei de pe rol, în conformitate cu Articolul 39 din Convenție.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău