Guvernul României va acorda aproape 50% din suma totală pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii de la Chișinău

  • 02 Octombrie 17:30
Guvernul României va acorda aproape 50% din suma totală pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii de la Chișinău

Guvernul României a aprobat astăzi, 2 octombrie, acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al Republicii Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, transmite AGERPRES.

„Guvernul a aprobat acordarea unui sprijin de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea monumentului de arhitectură și istorie, de importanță națională, din municipiul Chișinău, de strada Mitropolit Gavril Bănulescu.

Poate, pentru cei din România informația nu are impact, dar pentru cei din Chișinău, știm foarte bine, acolo este sediul Ministerului Culturii din Republica Moldova. 

Sediul Ministerului Culturii va fi renovat, așadar, în proporție, din bugetul total, aproape 50% din bani de la Guvernul României”, a declarat Mihai Constantin, astăzi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că suma este acordată în baza ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău