Guvernul României urmează să aprobe prelungirea stării de alertă

  • 11 Decembrie 2020 08:29
Guvernul României urmează să aprobe prelungirea stării de alertă

Guvernul României urmează să aprobe, în ședința de vineri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, transmite Agerpres.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, joi seară, la Palatul Victoria, că propunerea de prelungire a stării de alertă a fost aprobată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin Hotărârea 58.

Acesta a menționat, totodată, că decizia prelungirii stării de alertă va fi luată păstrând măsurile existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea și desfășurarea activităților operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, care se vor realiza în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

"Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcționa mai departe în condiții de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînțeles, la toate entitățile care sunt aflate inclusiv în stațiuni, respectiv restaurante și alte zone unde pot avea loc activități comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective", a explicat Arafat.

El a precizat că "pârtiile sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor".

Șeful DSU a menționat că restul măsurilor luate deja rămân în vigoare.

"Restul măsurilor rămân valabile - și anume măsurile care sunt până la incidența de 1,5, cele între 1,5 și 3 și cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unor măsuri zonale sau locale acolo unde se impune și unde DSP-urile, împreună cu Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv dacă este necesară carantinarea unei localități sau unei zone, la propunerea lor", a arătat Arafat.

Tot în ședința de guvern ar urma să fie aprobați, printr-o hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Măsuri prevăzute în planurile de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier prin amplasarea de panouri fonoabsorbante".

Pe agenda Executivului figurează și un proiect de hotărâre privind alocarea titulaturii de muzeu de importanță națională Muzeului de Artă Timișoara, precum și pentru aprobarea schimbării denumirii acestuia.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie adoptat de Guvern vizează stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, precum și a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziții din OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău