Guvernul Românei aprobă mandatul de negociere pentru contractul de finanțare a Autostrăzii Moldovei

  • 09 Noiembrie 2023 16:54
Guvernul Românei aprobă mandatul de negociere pentru contractul de finanțare a Autostrăzii Moldovei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de joi mandatul de negociere pentru contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane de euro, destinați proiectului Autostrada Moldovei, relatează Agerpres. Acest proiect masiv de infrastructură va ușura conexiunile economice și umane dintre Republica Moldova și România.

'Astăzi vom aproba mandatul de negociere pentru contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane de euro. Sunt bani pentru susținerea proiectului Autostrăzii Moldovei. Cu aceste fonduri ne asigurăm că, indiferent ce situații neprevăzute de cheltuieli pot apărea, avem resursele pentru a finaliza la timp cel mai important proiect de infrastructură rutieră din zona de est a României', a spus Ciolacu.

Guvernul a aprobat, pe 3 august, proiectul de lege privind contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții pentru construirea Autostrăzii A7 - Moldova.

Contractul de finanțare a fost semnat la București la 12 iunie 2023 și la Luxemburg la 14 iunie 2023.

Potrivit expunerii de motive, obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2x2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în patru secțiuni: Ploiești - Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focșani, 82,44 km; Focșani - Bacău, 95,9 km; Bacău - Pașcani, 77,39 km. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău