Guvernul român și turc au semnat un acord militar

  • 06 Octombrie 2023 19:59
Guvernul român și turc au semnat un acord militar

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat, la Ankara, împreună cu omologul său, Yașar Güler, Acordul-cadru între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia în domeniul militar, anunță, vineri, Ministerul Apărării de la București, citat de Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, acordul reflectă dorința celor două părți de actualizare a cadrului juridic al cooperării, care va permite extinderea și aprofundarea relațiilor în domeniul apărării, având în vedere dinamica în creștere a activităților bilaterale și schimbările recente din mediul de securitate.

„Acordul semnat astăzi reflectă nivelul actual al relațiilor militare cu Turcia, unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României, mai ales în contextul împlinirii a 100 de ani de relații militare și diplomatice între țările noastre”, a declarat ministrul apărării naționale, citat în comunicat.

Programul vizitei ministrului român al apărării naționale a inclus o rundă de convorbiri oficiale, vizitarea Agenției pentru Industria de Apărare și a unor facilități din domeniu, precum și depunerea unei coroane de flori din partea delegației române la Mausoleul Anıtkabir, unde odihnește Mustafa Kemal Atatürk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău