Guvernul Republicii Moldova a transmis în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar

  • 10 Februarie 14:28
Guvernul Republicii Moldova a transmis în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar

Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi, 10 februarie 2023 Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de peste 16,8 milioane lei. Acțiunea a fost realizată în baza deciziei nr. 58 din 28 ianuarie 2023 aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a țării noastre, anunță IGSU.

Astfel, 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Lotul include stocuri furnizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, iar acesta urmează să ajungă în regiunea Hmelnițki din Ucraina. Ajutorul este format din medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină.

Bunurile materiale sunt acordate Ucrainei în calitate de asistență internațională cu titlu gratuit. Anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare umanitare Ucrainei, ultimul fiind transmis pentru regiunea Nikolaev în luna octombrie a anului trecut și cuprindea 17 autocamioane în sumă de circa 21 milioane lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău