Guvernul ratifică acordul privind participarea Moldovei la programul UE Piața Unică

  • 18 Octombrie 2023 14:57
Guvernul ratifică acordul privind participarea Moldovei la programul UE Piața Unică

Guvernul a ratificat acordul privind participarea Republicii Moldova la programul Uniunii Europene Piața Unică. Programul este conceput să pregătească atât sectorul privat, cât și instituțiile statului pentru regulile și standardele europene, oferind un cadru de finanțare mai coerent și mai agil pentru fortificarea capacităților de accesare a Pieței Unice Europene, transmite IPN.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că Programul Piața Unică a Uniunii Europene (Single Market Programme) se desfășoară în perioada anilor 2021-2027, iar Republica Moldova și-a exprimat interesul de a participa la componentele supravegherea pieței și competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii.

„Programul Piața Unică are ca obiectiv sprijinirea și promovarea unei culturi a inovației prin dezvoltarea de ecosisteme industriale, care să stimuleze apariția de start-up-uri și să faciliteze dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii existente. De asemenea, se pune un accent special pe promovarea noilor modele de afaceri”, a menționat Mihai Lupașcu, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice. Pe lângă accesul la instrumente financiare, aderarea la acest Program va oferi deschidere către expertiză, experiență și bune practici ale altor stat beneficiare ale acestuia.

Acordul cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la programul Uniunii Europene Piața Unică a fost semnat pe 8 septembrie 2023, la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău