Guvernul R. Moldova soluționează problemele locuitorilor din regiunea transnistreană, susține Oleg Serebrian

  • 08 August 15:19
Guvernul R. Moldova soluționează problemele locuitorilor din regiunea transnistreană, susține Oleg Serebrian

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian a spus că, în pofida tuturor dificultăților din primul an de activitate, guvernul Republicii Moldova s-a implicat și în rezolvarea problemelor locuitorilor din regiunea transnistreană. Potrivit Infotag, el a declarat acest lucru în cadrul ședinței de luni a cabinetului de miniștri.

Războiul din Ucraina a influențat situația. Au apărut noi dificultăți, există anumite probleme, în special închiderea secțiunii centrale a frontierei moldo-ucrainene. Dar facem tot posibilul să rezolvăm problemele. Există dificultăți, dar ele nu apar din vina noastră, nu este vorba de nicio „blocadă"...", a spus Serebrian.

El a spus că Biroul pentru reintegrare a estimat volumul de mărfuri care intră în regiunea transnistreană.

Pe unele poziții a existat o reducere, dar pe multe poziții volumul mărfurilor chiar a crescut. În orice caz, nu este cazul să vorbim despre o catastrofă umanitară. Facem tot posibilul să auzim problemele oamenilor care sunt cetățenii noștri și să-i ajutăm să depășească crizele cu care se confruntă", a spus viceprim-ministrul.

El a mai adăugat că pe parcursul anului „a fost asigurată o dinamică continuă în procesul de negocieri cu Transnistria".

Au avut loc treisprezece întâlniri ale reprezentanților politici ai partidelor, iar grupurile de lucru sectoriale, în pofida problemelor, au interacționat foarte bine. Se mențin multe temeri, facem tot posibilul pentru a menține țara într-o stare de stabilitate și pace. Repet, facem tot posibilul pentru a menține dialogul", a subliniat Serebrian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
19
Sat
23
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău