Guvernul R. Moldova și cel al Japoniei vor semna un Acord privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal

  • 13 Octombrie 2021 18:00
Guvernul R. Moldova și cel al Japoniei vor semna un Acord privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului cu Guvernul Japoniei privind asistența administrativă reciprocă și cooperarea în domeniul vamal. Acordul are scopul de a dezvolta relațiile de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Japonia în domeniul vamal.

Documentul prevede acordarea de către administrațiile vamale ale Republicii Moldova și Japoniei a asistenței administrative reciproce pentru aplicarea corectă a legislației vamale, prevenirea, investigarea și combaterea încălcărilor legislației vamale, precum și consolidarea eforturilor de cooperare pentru simplificarea și armonizarea procedurilor vamale, potrivit unui comunicat al Executivului.

Republica Moldova a încheiat astfel de tratate cu 25 de țări, dar și în cadrul Organizației Mondiale a Vămilor, Uniunii Europene, Comunității Statelor Independente și Organizației pentru democrație și cooperare economică - GUAM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău