Guvernul R. Moldova: Au fost intensificate activitățile prin localități cu antrenarea mijloacelor de tehnică disponibilă. Trei copii, victime ale intemperiilor

  • 08 Ianuarie 17:25
Guvernul R. Moldova: Au fost intensificate activitățile prin localități cu antrenarea mijloacelor de tehnică disponibilă. Trei copii, victime ale intemperiilor

Au fost intensificate activitățile prin localități cu antrenarea mijloacelor de tehnică disponibilă. Pe drumurile naționale se atestă creșterea fluxului de transport spre capitală, relatează serviciul de presă al Guvernului.

Cele mai mari cantități de zăpadă au căzut în Chișinău și Bălți. Se circulă cu dificultate pe anumite drumuri din raioanele Leova, Orhei, Sîngerei, Rezina, Hîncești, Nisporeni și Ungheni.

În mun. Chișinău, str. Hristo Botev 11/2, în spatele blocului, a căzut un copac de aproximativ 3 metri și a lovit trei copii minori. Unul dintre minori, a fost preluat de ambulanță, preventiv posibil cu fractură la mână.

Poliția activează în regim de alertă, reieșind din condițiile climaterice atestată pe întreg teritoriul țării. Pene de curent la Inspectoratele de poliției nu s-au înregistrat, fluxul informațional, recepționarea apelurilor cetățenilor și reacționarea la acestea fiind asigurată continuu.

Pe parcursul zilei, la Poliție au fost înregistrate 53 apeluri 112 privind situații de risc.

- Trasee drumuri blocate nu sunt, deși se circulă dificil în special pentru camioane, în unele cazuri fiind limitată deplasarea acestora pentru perioade determinate de timp
-Numarul accidente rutiere din cauza condițiilor climaterice – 60
-Numarul de persoane traumate - 1
-Numărul de intervenții a echipajelor de politie pe traseele naționale și locale – 144
-Numărul unităților de transport deblocate - 180, inclusiv 2 ambulanțe și 5 microbuze de rută

-Numărul de intervenții a echipajelor in localități – 205

În legătură cu programul de muncă în zilele următoare, șefii de instituții vor face ordine interne și vor informa angajații despre necesitatea de a se prezenta la birou sau aplicarea regimului la distanță.

Reamintim că, în data de 7 ianuarie, Guvernul a activat o celulă de criză pentru a coordona și gestiona resursele în vederea abordării situației actuale.

Recomandăm cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale despre starea drumurilor, condițiile de trafic și regimul de lucru al tuturor instituțiilor. În orice situație de urgență să apeleze la 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău