Guvernul promite că locatarii blocului distrus de explozie se vor putea întoarce în apartamentele lor până la 22 decembrie

  • 17 Octombrie 2018 15:35
Guvernul promite că locatarii blocului distrus de explozie se vor putea întoarce în apartamentele lor până la 22 decembrie

Locatarii blocului de pe bulevardul Moscovei, distrus de explozie, se vor putea întoarce în apartamentele lor până la 22 decembrie, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Astfel, până la sfârșitul lunii ar urma să fie finalizate lucrările de restabilire a părții exterioare a blocului, iar reparația celor 10 apartamente afectate grav de explozie ar urma să fie închieată până în luna martie. În această perioadă, locatarii blocului vor rămâne cazați în sanatoriul „Constructorul” și fostul spital al Căii Ferate.

De asemenea, Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat un plan de acțiuni cu scopul de a evita astfel de tragedii. Potrivit documentului, gazul lichefiat va fi comercializat doar de companiile care vor avea o licență specială și vor purta răspundere pentru verificarea și instalarea buteliilor de gaz. Autoritățile intenționează să ajusteze politica bugetar-fiscală pentru micșorarea accizei și TVA la importul de gaz lichefiat destinat consumatorilor casnici. 

Totodată, persoanele care vor utiliza și comercializa buteliile de gaz pentru uz casnic vor primi sancțiuni mai aspre. În școli, grădinițe și cămine se vor efectua controale și va avea loc o campanie de informare a populației despre riscurile de utilizare a buteliilor de gaz.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău