Guvernul, presat de sindicate, și-a adus aminte că nu a achitat bugetarilor premiul anual pentru 2019 (Mold-Street)

  • 08 Noiembrie 2020 10:57
Guvernul, presat de sindicate, și-a adus aminte că nu a achitat bugetarilor premiul anual pentru 2019 (Mold-Street)

Premierul Ion Chicu promite că până la finele acestui an angajații din sistemul bugetar vor primii premiul anual pentru 2019. Aceasta după ce mai multe sindicate ale angajaților din sistemul bugetar s-au arătate îngrijorate de faptul că Executivul nu respectă legislația, scrie Mold-street.com.

„Am văzut executarea bugetului în octombrie și pentru că am restabilit veniturile la bugetul statului, vom aloca cele 520 de milioane de lei care sunt premiu anual pentru angajații din sectorul bugetar, și aici principala categorie sunt cadrele didactice, dar și din sistemul public”, a declarat premierul la postul public de televiziune, notează sursa citată

De ce a întârziat plata premiului anual

Totodată Chicu a promis că săptămâna viitoare Guvernul va aproba un regulament în acest sens.

Premiul anunțat de premier, este pentru anul trecut, iar Regulamentul privind modul de calculare și plată a premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019, urma să fie adoptat încă în prima jumătate a acestui an.

În luna octombrie 2020, Federația Sindicală a Educației și Științei, Federația Sindicală „Sănătatea”, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură și Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice se arătau nemulțimite de neplata premiului și au solicitat premierului Ion Chicu, urgentarea alocării mijloacelor financiare necesare pentru acordarea premiului anual salariaților din sectorul bugetar.

„Nemulțumirea salariaților este determinată de incertitudinea privind implementarea prevederilor art.211 din Legea nr. 270/2018, care acordă dreptul personalului din unitățile bugetare de a beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității anului precedent, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău