Guvernul pledează pe intensificarea relațiilor moldo-britanice în domeniul justiției

  • 23 Martie 2016 18:35
Guvernul pledează pe intensificarea relațiilor moldo-britanice în domeniul justiției

Guvernul de la Chișinău pledează pe impulsionarea cooperării bilaterale în domeniu justiției și afacerilor interne între instituțiile de resort din Republica Moldova și Marea Britanie.

Despre aceasta prim-ministrul Pavel Filip a discutat cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău, Philip Batson. Cei doi oficiali au discutat despre implementarea mai multor proiecte desfășurate în Moldova cu sprijinul partenerilor britanici, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, Pavel Filip a apreciat foarte mult poziția Marii Britanii față de Republica Moldova, demonstrată înclusiv prin intermendiul Grupului de Prietenie (All Party Parlamentary Group).

Philip Batson a reiterat susținerea țării sale în ceea ce privește asistența tehnică în reforma administrației publice, justiție și finanțe publice. Oficialul britanic a precizat că un program în acest sens, susținut de Fondul de Bună Guvernare, urmează a fi lansat oficial în aprilie.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre posibilitatea extinderii ariei de cooperare bilaterală, prin lansarea de noi proiecte în diverse domenii, inclusiv a programelor de consiliere din partea experților britanici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău