Guvernul oferă 16 milioane de lei, ajutor material, pentru localitățile afectate de intemperii

  • 28 Iulie 2023 11:11
Guvernul oferă 16 milioane de lei, ajutor material, pentru localitățile afectate de intemperii

În cadrul ședinței extraordinare a Guvernului de astăzi, 28 iulie, cabinetul de miniștri a aprobat acordarea unui ajutor material, în valoare de 16 milioane de lei, pentru localitățile din R. Moldova afectate de intemperii în perioada 25-26 iulie, transmite Radio Chișinău.

Guvernul vine în ajutorul oamenilor care au fost afectați de intemperiile din 25 iulie. Aprobăm astăzi, în ședință de guvern, un ajutor material pentru 74 de localități din 6 raioane din nordul țării. Sprijinul va ajunge la cetățeni sub forma materialelor de construcție din rezervele statului, în valoare totală de peste 16 milioane de lei.

Solicit autorităților locale să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparații și înlăturarea daunelor”, a menționat Recean.

Materialele, eliberate din cadrul Agenției Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, vor fi distribuite autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Rîșcani, Dondușeni, Drochia și Hîncești, în vederea efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit, clădirilor administrative și culturale, care au fost afectate de ploile torențiale și rafalele de vânt puternice.

De gestionarea loturilor cu ajutoare materiale acordate localităților din nordul și centrul R. Moldova, afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, se va ocupa, începând de astăzi, 28 iulie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău