Guvernul italian oferă 12 nave Libiei pentru combaterea migrației prin Mediterana

  • 03 Iulie 2018 13:15
Guvernul italian oferă 12 nave Libiei pentru combaterea migrației prin Mediterana

Guvernul de la Roma a decis să pună la dispoziția gărzilor de coastă libiene 12 vedete pentru combaterea tentativelor migranților de a ajunge în Italia având ca punct de plecare coastele Libiei, transmite marți, 3 iulie, AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Decretul-lege adoptat luni seară „vizează întărirea capacității operaționale a autorităților de coastă libiene pentru a garanta gestionarea corectă a dinamicilor fenomenelor migratorii”, precizează un comunicat al guvernului italian.

Decretul-lege „acordă prioritate necesității de a lupta împotriva traficului de ființe umane, de a salva viața umană pe mare și de a stăvili presiunea migratorie”, menționează comunicatul.

Guvernul italian se va ocupa, de asemenea, de întreținerea celor 12 vedete, precum și de instruirea forțelor libiene.

Potrivit Ministerului italian al Transporturilor și Infrastructurilor, costul total al acestui ajutor se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

„Suntem conștienți că nu este suficient și că trebuie acționat pentru a stabiliza situația, a întări statul de drept și protecția demnității persoanelor pe teritoriul statului libian ce ia naștere”, a comentat ministrul Danilo Toninelli, citat în comunicatul guvernului.

La scurt timp după acest anunț, marina libiană a transmis că duminică a avut loc un nou naufragiu, în care 63 de migranți sunt dați dispăruți, ceea ce ridică la 170 numărul persoanelor dispărute începând de vineri. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău