Guvernul israelian a înăsprit condițiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie

  • 10 Martie 2020 09:50
Guvernul israelian a înăsprit condițiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie

Guvernul israelian a înăsprit condițiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie, astfel încât pe teritoriul statului va fi permis numai accesul cetățenilor acestei țări sau al turiștilor care demonstrează că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile, informează Ministerul turismului din Israel, scrie Agerpres.

"Guvernul israelian a anunțat în seara aceasta (luni, n.r.) luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-și proteja populația de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetățenie. (...) practic va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetățenilor statului Israel sau turiștilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel)", se precizează într-un comunicat trasmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuințe private.

Turiștii aflați deja în Israel sau cei care urmează să plece în această țară în zilele următoare și care vor intra în țară până în data de 12 martie își vor putea desfășura în mod normal călătoria.

Punctele de trecere vamală spre Iordania au fost închise încă de luni noaptea.

"Turiștii aflați acum în Israel care au zboruri de întoarcere din Iordania sau care se afla în Iordania și au zboruri de întoarcere din Israel trebuie sa meargă la punctele vamale cu șase ore înainte de zbor și să prezinte biletele de avion. Totuși, autoritățile israeliene recomandă a se evita aceasta opțiune", precizează sursa citată.

Conform datelor oficiale în timp real, publicate de worldometers.info, în Israel există 50 de cazuri de COVID-19, dintre care patru persoane au fost declarate vindecate. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău