Guvernul Irlandei și-a prezentat planul de ieșire din carantină. Ce se va întâmpla de Crăciun

  • 28 Noiembrie 2020 10:17
Guvernul Irlandei și-a prezentat planul de ieșire din carantină. Ce se va întâmpla de Crăciun

Guvernul irlandez și-a prezentat vineri planul care va permite irlandezilor să iasă din cea de-a doua lor carantină la 1 decembrie și să petreacă Crăciunul cu familiile lor, în pofida celui de-al doilea val de COVID-19, relatează AFP, preluată de Agerpres si Digi24.ro

salvate”, a anunțat la radioteleviziunea publică irlandeză RTE premierul Micheal Martin, care a spus că începând de la 1 decembrie vor fi restricții mai puțin aspre privind limitarea răspândirii virusului. „Flexibilizându-le, noi vom merge cât de departe posibil pentru a găsi cel mai bun echilibru între considerațiile sanitare, economice și sociale”, a adăugat el.

Guvernul irlandez anunțase la jumătatea lunii octombrie o carantină națională de șase săptămâni, în timpul căreia toate magazinele neesențiale au fost închise, vizitele între familii interzise, dar școlile au rămas deschise.

Ce măsuri sunt relaxate

Începând de la 1 decembrie, muzeele, galeriile de artă, cinematografele, bibliotecile și lăcașurile de cult se vor putea redeschide, la fel și magazinele neesențiale, sălile de sport și piscinele, însă doar pentru antrenamente individuale.

Irlandezilor li se va cere să poarte măști pe stradă și în medii de muncă aglomerate, precum și în lăcașurile de cult.

Restaurantele și barurile își vor putea primi din nou clienții începând din 4 decembrie, dar fără să se instaleze la aceeași masă persoane provenite din familii diferite, care au în continuare interdicția de a se amesteca.

Această restricție majoră, la fel ca interdicția de a călători în afara comitatului de reședință sau în străinătate (cu excepția pentru locul de muncă) va fi totuși ridicată din 18 decembrie până la 6 ianuarie, pentru o largă perioadă care cuprinde sărbătorile de sfârșitul anului, a precizat guvernul.

Până la trei familii se vor putea reuni într-un spațiu închis.

Restricțiile revin după 7 ianuarie

„Acesta nu va fi genul de Crăciun cu care eram obișnuiți, dar va fi un moment foarte special când vom putea profita de un pic de relaxare față de greutățile anului 2020 și cele din aceste ultime săptămâni în special”, a declarat premierul Martin.

„Relaxarea” de Crăciun se va încheia la 7 ianuarie și țara va reveni atunci la restricțiile în vigoare înainte de 18 decembrie, „reevaluate” frecvent în funcție de evoluția pandemiei care a ucis deja peste 2.000 de persoane în Irlanda.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău