Guvernul interimar este în proces de identificare a surselor financiare pentru organizarea anticipatelor

  • 05 Mai 2021 18:26
Guvernul interimar este în proces de identificare a surselor financiare pentru organizarea anticipatelor

Guvernul interimar al Republicii Moldova este în proces de stabilire a sursei de finanțare pentru alegerile parlamentare. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost anunțat de către serviciul de presă al guvernului.

Serviciul de presă a făcut precizări în legătură cu declarațiile președintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, despre faptul că a primit asigurări că vor fi găsite fonduri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor.

"Astfel de afirmații nu sunt adevărate. Guvernul este în proces de identificare a surselor financiare, necesare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Vă vom informa suplimentar despre volumul surselor disponibile identificate", a comunicat serviciul de presă al guvernului.

Ieri, Chimil a spus că "programul calendaristic al evenimentelor preelectorale va fi aprobat miercuri în cadrul ședinței comisiei". Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli în sumă de 125 de milioane de lei.

Anterior, majoritatea parlamentară a partidului socialiștilor și a partidului "Șor" a declarat că bugetul nu prevede bani pentru alegeri anticipate și că nu vor vota pentru alocarea fondurilor. În acest caz, banii trebuie alocați din fondul de rezervă guvernamental sau din Fondul de intervenție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău