Guvernul intenționează să promoveze un proiect menit să reducă fenomenul „salariilor în plic”, după exemplul României

  • 28 Ianuarie 2017 11:07
Guvernul intenționează să promoveze un proiect menit să reducă fenomenul „salariilor în plic”, după exemplul României gov.md

În Republica Moldova ar putea fi realizat un proiect menit să reducă fenomenul „salariilor în plic” după exemplul unor reforme din România, realizate în 2013 și care, potrivit experților, au avut succes.

Premierul Pavel Filip a purtat discuții în acest sens cu reprezentanții companiei PricewaterhouseCoopers (PwC), implementator al Fondului de Bună Guvernare, finanțat de Guvernul Marii Britanii. Experții au vorbit despre experiența autorităților fiscale din România în acest domeniu, care au lansat o reformă similară în 2013 și care s-a soldat cu rezultate foarte bune. Potrivit lor, reforma a conținut nu doar măsuri restrictive, dar și o serie de măsuri de relaxare fiscală. Urmare a implementării reformei, în pofida reducerii poverii fiscale, acumulările la bugetul de stat au crescut.

Reprezentanții Guvernului și-au exprimat interesul  pentru lansarea unui proiect asemănător și în Republica Moldova, elaborarea  și pilotarea acestuia preconizându-se a fi efectuată pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, notează un comunicat al Guvernului.

În opinia Premierului, în cadrul acestui proiect, componentele prioritare ar fi identificarea unor soluții eficiente pentru reducerea ocupării informale și a salariilor în plic, reducerea achitărilor în numerar, liberalizarea fiscală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău