Guvernul instituie un număr de telefon pentru informații despre situația în Turcia

  • 16 Iulie 2016 13:14
Guvernul instituie un număr de telefon pentru informații despre situația în Turcia

Cetățenii care intenționează să meargă în Turcia se vor putea informa despre situația din această țară la un număr de telefon care va fi făcut public în decursul zilei de astăzi.

Decizia a fost luată sâmbătă, 16 iulie, în cadrul unei ședințe extraordinare la Guvern, organizate în legătură cu tentativa de lovitură de stat din Turcia, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a declarat că la acest număr de telefon cetățenii vor putea afla care frontiere sunt deschise și care rămân închise, se vor informa despre orarul zborurilor către destinațiile turcești. „Este vară, este sezon de odihnă și sunt foarte mulți cetățeni care intenționează să se deplaseze în această zonă”, a declarat premierul. Pavel Filip a îndemnat persoanele care sunt la odihnă în Turcia să nu părăsească hotelurile până când situația se va ameliora în totalitate. Potrivit premierului, actualmente în Turcia se află peste șase mii de oameni.

Potrivit ultimelor date prezentate de CNN, peste 90 de oameni au murit în urma tentativei de lovitură de stat în Turcia, inițiată de un grup de militari din Armata Națională. Presa internațională scrie că tentativa a fost organizată în timp ce președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se afla într-o vacanță pe litoral. Ajuns pe aeroportul Ataturk din Istanbul, președintele a dat asigurări că Administrația sa a restabilit „în mare parte” controlul asupra situației. Președintele a îndemnat populația să iasă în stradă pentru a-l susține. Pe parcursul nopții, în orașele Istanbul și Ankara au fost auzite focuri de armă și explozii. Mai multe tancuri au fost observate pe străzile orașelor. Presa străină scrie că peste 1500 de rebeli au fost arestați de forțele de ordine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău