Guvernul îl obligă pe Vlad Plahotniuc să vândă rămășițele holdingului media GMG

  • 05 Octombrie 14:55
Guvernul îl obligă pe Vlad Plahotniuc să vândă rămășițele holdingului media GMG

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, condus de premierul Dorin Recean, a decis să refuze aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului în domeniul audiovizualului de compania General Media Group Corp (GMG), deținută de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, transmite RISE Moldova.

Drept motiv, Consiliul a invocat faptul că beneficiarul efectiv al GMG, Vladimir Plahotniuc, se află „sub sancțiunile internaționale pentru desfășurarea activităților subversive ce vizează securitatea Republicii Moldova”, scrie sursa citată

De asemenea, s-a decis retragerea actelor permisive pentru emisiile de televiziune/serviciile audiovizuale, dar și/sau înstrăinarea acțiunilor/părților social deținute, în termen de 60 de zile de la data notificării, cu aplicarea clauzei de schimbare a controlului pentru General Media Group Corp.

Datele publice arată că GMG practic nu mai desfășoară vreo activitate economică, nu are angajați și nici nu mai deține licențe pe piața media.

Totodată, la un capital propriu de 488 milioane lei, are pierderi neacoperite din anii precedenți de circa 520 milioane lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,74
Câțiva nori
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău