Guvernul german va cumpăra trei aeronave noi, după seria de incidente la avioanele sale actuale

  • 11 Aprilie 2019 13:01
Guvernul german va cumpăra trei aeronave noi, după seria de incidente la avioanele sale actuale

Guvernul german a decis să achiziționeze trei avioane Airbus A350 pentru a-și înnoi flota aeriană după o serie de incidente care au perturbat mai multe deplasări oficiale, inclusiv ale cancelarului Angela Merkel, a anunțat Ministerul Apărării, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Costurile totale ale achiziției se vor ridica la 1,2 miliarde de euro, a precizat ministerul, într-un comunicat emis miercuri seară.

Primul aparat ar urma să fie livrat în 2020, iar următoarele două în 2022.

Aceste achiziții 'vor permite creșterea capacității în avioane lung-curier securizate și înlocuirea pe termen lung a fostelor tipuri de aeronave', a explicat Ministerul Apărării.

În preț intră costul inițial al avioanelor, la care se adaugă cel pentru echipamente scumpe, precum cabine VIP pentru membrii guvernului și sisteme speciale de protecție.

Noile aparate vor fi puse la dispoziția unor responsabili guvernamentali sau militari și vor permite, de asemenea, transportul de răniți sau de materiale.

Decizia guvernului german survine după ce flota sa aeriană s-a confruntat cu o serie de incidente și pene care l-au pus într-o postură umilitoare.

Potrivit agenției dpa, ministrul de finanțe Olaf Scholz, care urmează să plece joi la Washington pentru o reuniune a FMI, nu a putut utiliza aeronava 'Konrad Adenauer', un A340 aflat în revizie după un nou incident marți la un pneu la aterizare.

Scholz va ajunge în SUA cu un avion mai mic, un A321, care va avea nevoie de o escală pentru realimentare în Islanda.

Cancelarul Angela Merkel a sosit cu întârziere la summitul G20 de la Buenos Aires, din noiembrie 2018, din cauza unei avarii tot a aeronavei 'Konrad Adenauer'.

De incidente neplăcute au avut parte și președintele german Frank-Walter Steinmeier, rămas blocat în Etiopia în ianuarie după o pană la un alt Airbus, dar și ministrul de externe Heiko Maas, în două rânduri.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău