Guvernul german decide continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo, KFOR, dar în format redus

  • 22 Mai 2019 18:29
Guvernul german decide continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo, KFOR, dar în format redus

Guvernul german a decis miercuri continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo, KFOR, dar cu o reducere a efectivelor maxime de trupe germane de la 800 cât este în prezent la 400, relatează dpa,preluat de Agerpres.

Acest plafon este suficient ca Bundeswehr (forțele armate germane) să reacționeze rapid la orice deteriorare neașteptată a situației de securitate în zonă, la 20 de ani după desfășurarea inițială în Kosovo, a explicat cabinetul de la Berlin.

Pentru a deveni efectivă, decizia miniștrilor mai trebuie aprobată și de parlamentul german.

În prezent, în Kosovo sunt desfășurați circa 70 de militari germani.

De la declararea independenței fostei provincii sârbe, în 2008, KFOR se ocupă în principal de supravegherea creării de structuri de securitate profesioniste, multietnice și cu control democratic.

"Continuarea participării la KFOR este în interesul securității Germaniei", se subliniază în comunicatul cabinetului, care menționează că "situația din Republica Kosovo continuă să fie în general pașnică și stabilă".

Comunicatul notează totuși că lipsa relațiilor normale între Pristina și Belgrad menține potențialul de conflict, în special în nord, unde populația este predominant sârbă. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău