Guvernul Filip împlinește astăzi 100 de zile de activitate

  • 28 Aprilie 2016 11:05
Guvernul Filip împlinește astăzi 100 de zile de activitate

Guvernul condus de Pavel Filip împlinește astăzi 100 de zile de activitate, ocazie cu care premierul va prezenta public, la prânz, un raport de activitate al Cabinetului de Miniștri pentru această perioadă.

Amintim că Guvernul Filip a primit votul de încredere al unei majorității parlamentare recent instituite, într-o atmosferă extrem de tensionată, pe data de 20 ianuarie 2016. Premierul desemnat nu și-a prezentat atunci în plen, așa cum ar fi trebuit conform cutumelor parlamentare, programul de guvernare, procedura de învestire a noului Executiv consumându-se în doar aproximativ 40 de minute. Pe parcursul procedurii de vot și până în seară, mii de protestatari, care s-au adunat la chemarea Platformei „Demnitate și Adevăr”, precum și simpatizanți ai lui Igor Dodon și Renato Usatîi, au asaltat Legislativul, unii dintre aceștia reușind să rupă cordonul poliției și să pătrundă  în clădirea Parlamentului.

În aceeași seară, membrii Cabinetului Filip au depus jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti, la reședința sa de la Condrița, în cadrul unei ceremonii care a fost ținută în secret până a doua zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău